x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pianul trupei ABBA se vinde. Cine va dori să-l cumpere va avea nevoie de ”Money, money, money”

Pianul trupei ABBA se vinde. Cine va dori să-l cumpere va avea nevoie de ”Money, money, money”

27 Aug 2015   •   21:43
Pianul trupei ABBA se vinde. Cine va dori să-l cumpere va avea nevoie de ”Money, money, money”

Pianul la care legendarul grup pop suedez ABBA a cântat hituri precum 'Dancing Queen', 'Waterloo' şi 'Mamma Mia' va fi vândut la licitaţie la Londra la 29 septembrie, a anunţat joi casa Sotheby's, potrivit căreia vânzarea ar putea aduce între 820.000 şi 1,1 milioane de euro, relatează AFP.

Instrumentul a fost conceput de lutierul suedez Georg Bolin pentru pianistul Bill Evans (1929-1980), un gigant al jazzului, care l-a descris în 1964 ca fiind 'unul dintre cele mai incredibile instrumente' la care cântase vreodată.

Bolin imaginase un instrument care îi dădea pianistului senzaţia de a cânta 'direct pe coarde, ca un chitarist'.

Supranumit 'Bolin Grand Piano', apoi 'ABBA Grand Piano', acest pian unic provine dintr-o colecţie a studioului Atlantis Grammofon (Metronome Studios), unde ABBA a înregistrat numeroase hituri. 'Bolin Grand Piano' era 'o fantastică sursă de inspiraţie', a explicat pianistul grupului, Benny Andersson.


'ABBA Grand Piano' se va înscrie pe lista altor piane celebre care au fost vândute la licitaţie, pe care mai figurează un Steinway pe care John Lennon a compus 'Imagine' şi care a fost cumpărat cu 2,1 milioane de dolari de cântăreţul George Michael, precum şi pianul din celebrul film 'Casablanca', adjudecat pentru 3,41 milioane de dolari.

Grupul ABBA - Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus şi Benny Andersson - a vândut peste 375 de milioane de albume în lumea întreagă.

×