x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Premiile Ig Nobel. Fascinanta cercetare privind reacţia renilor la oamenii deghizaţi în urşi polari, printre cele premiate

Premiile Ig Nobel. Fascinanta cercetare privind reacţia renilor la oamenii deghizaţi în urşi polari, printre cele premiate

19 Sep 2014   •   12:18
Premiile Ig Nobel. Fascinanta cercetare privind reacţia renilor la oamenii deghizaţi în urşi polari, printre cele premiate

Cercetătorii care au măsurat cât de alunecoase sunt cojile de banană, cei care au încercat să stabilească dacă fleicile de porc ajută la oprirea hemoragiilor nazale şi cei care au studiat reacţia renilor la oamenii deghizaţi în urşi polari s-au numărat printre câştigătorii premiilor Ig Nobel.

Premiile Ig Nobel, acordate anual, au ca ţintă acele studii care stârnesc mai mult râsul decât curiozitatea ştiinţifică, gala fiind o parodie a premiilor Nobel.

O echipă din Japonia a primit premiul Ig Nobel pentru Fizică, pentru detalierea pericolelor care ne pândesc când păşim pe o coajă de banană. Studiul japonezilor a avut titlul: "Coeficientul de fricţiune al cojii de banană".

Un alt studiu s-a concentrat asupra proceselor neuronale care au loc în creierul oamenilor atunci li se pare că văd faţa lui Iisus pe o felie de pâine prăjită.

Alte echipă a fost premiată pentru cercetarea modului în care excrementele de bebeluş pot fi folosite pentru producerea de cârnaţi fermenaţi, alţi cercetători fiind răsplătiţi pentru studiul lor privind modul în care fleicile de porc pot opri hemorahiile nazale.

Alte premii au răsplătit cercetătorii care au măsurat suferinţa pe care un tablou urât o provoacă celor care îl privesc, o cercetare privind pericolele pentru sănătatea mentală cauzate de deţinerea unei pisici sau cercetarea menită să stabilească dacă cei care ies des în oraş au mai multe şanse de a fi psihopaţi ca alţii.

Marc Abrahams, editorul publicaţiei "Analele cercetărilor improbabile", care se află la originea premiilor Ig Nobel, spune că cercetarea sa preferată de anul acesta a fost realizată de o echipă formată de germani şi norvegieni.

Aceştia au studiat felul în care renii reacţionează atunci când văd un om costumat în urs polar.

"În viaţa mea nu am întâlnit pe cineva care să fi vrut să sperie un ren costumându-se în urs polar", a comentat acesta.

Printre câştigătorii de premiilor acordate ieri s-a mai numărat şi o echipă de cercetători din Cehia, Germania şi Zambia, care a determinat că, în timpul defecării, câinii îşi aliniază corpul pe axa nord-sud a câmpului mangnetic al planetei.

O menţiune specială a mers şi la Institutul Naţional de Statistică din Italia, care a inclus veniturile din prostituţie, contrabandă şi trafic de droguri în produsul intern brut al ţării.

×
Subiecte în articol: premiile ig nobel