x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun SPECTACULOS RECORD MONDIAL de baloane cu aer cald (VIDEO)

SPECTACULOS RECORD MONDIAL de baloane cu aer cald (VIDEO)

27 Iul 2015   •   10:59
SPECTACULOS RECORD MONDIAL de baloane cu aer cald (VIDEO)

Un nou record mondial de baloane cu aer cald ridicate în linie de la sol a fost stabilit duminică la Chamblay (estul Franţei), unde 433 de baloane s-au ridicat simultan pe trei linii de peste 6 kilometri, depăşind precedentul record stabilit în acelaşi loc, în 2013, relatează 7sur7.be.

A fost cea mai mare adunare a baloanelor cu aer cald din lume, inaugurată vineri cu emoţie din cauza condiţiilor meteorologice, care au împiedicat înălţarea lor până duminică. 'Acum două zile nu ne-am fi gândit că tentativa de record va avea succes', a spus dl Buron-Pilatre, urmaş al autorului primului zbor uman în balon, înregistrat în 1783 la Paris, când în nacelă s-a aflat Jean-Francois Pilatre de Rozier.

'Ca să pleci în linie cu atâtea baloane trebuie să fii extrem de concentrat, să verifici în permanenţă să nu deranjezi alte baloane, iar rezultatul este incredibil', a spus unul dintre piloţi, Philippe Benaben.

La performanţa de duminică au participat reprezentanţi a peste 40 de naţionalităţi, iar spectatorii au venit în număr mare încă de la şase dimineaţa pentru a asista la stabilirea recordului mondial. Printre participanţi s-a numărat şi elveţianul Bertrand Piccard la bordul balonului său 'Breitlin'. El este primul care a efectuat un înconjur al lumii în balon, participând în prezent, alături de Andre Borschberg, la aventura Solar Impulse 2 în jurul globului.



×