x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rm. Vâlcea / Antract a aniversat 25 de ani în capitala rock-ului românesc (Video)

Rm. Vâlcea / Antract a aniversat 25 de ani în capitala rock-ului românesc (Video)

de Ovidiu Ciutescu    |    25 Iul 2009   •   00:00
Rm. Vâlcea / Antract a aniversat 25 de ani în capitala rock-ului românesc (Video)

Zilele municipiului Râmnicu Vâlcea au debutat aseară cu un concert aniversar al trupei rock Antract, care marchează 25 de ani de la debut. Antract a ales să aniverseze la Rm. Vâlcea această perioadă şi pentru faptul că între anii 1987 şi 2000, acest oraş a fost considerat capitala muzicii rock din România, găzduind festivalul "Constelaţii rock".



"Nici nu ştiu cum au trecut 25 de ani de când aici, la Râmnicu Vâlcea, am pus bazele primei formaţii rock autohtone. Eram entuziaşti, copilărisem cu "Sfinx" , cu " Roşu şi Negru", eram tineri şi cu un ochi ne uitam peste graniţe, muzica se schimba, auzeam ce se întâmplă dincolo şi aşa, timid, am început să visăm şi noi. Şi uite că visul este azi realitate", spune Bobiţă Cătăruşanu, şeful trupei. Trupa "Antract" s-a înfiinţat la Râmnicu Vâlcea în anul 1984, sub denumirea de "Paradox", iar primele apariţii scenice au avut loc la Cenaclul Flacăra în 1986. De atunci şi până astăzi, "Antract" a devenit o formaţie consacrată a genului, melodiile lor fiind difuzate pe posturile de radio şi televiziunile muzicale. Punctul maxim, după cum spune Bobiţă, a fost în 1998 când au concertat alături de "Metallica", la Bucureşti.

Hitul "Cârciumăreasa" a fost cea mai difuzată melodie a celor de la "Antract", iar piesa cu care s-au consacrat a fost " Eşti frumoasă!", compusă de Paul Balanca. La eveniment au fost invitaţi, printre alţii şi foşti importanţi membri ai trupei, cum ar fi vocalistul Paul Balanca şi chitaristul Cristi "Grasu" Iordan.



×