x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nu e glumă: s-a pus TAXĂ PE AER

Nu e glumă: s-a pus TAXĂ PE AER

11 Iul 2014   •   13:44
Nu e glumă: s-a pus TAXĂ PE AER

Lista taxelor stupide s-a îmbogățit cu una care părea o culme imposibil de atins: taxa pe aer. Știrea a fost confirmată de oficiali, care au încercat să și explice cum s-a ajuns aici.

Taxa a fost impusă pe Aeroportul internațional Maiquetia, din Caracas - Venezuela, și nu este chiar mică. Pasagerii care au bilete de plecare (și, evident, trebuie să respire în terminalul aeroportului) trebuie să plătescă acum 127 de bolivari, echivalentul a 20 de dolari.

Citește și 13 Apocalipse pe care le-am ratat și încă una, care va veni

În comunicatul de presă emis de Ministerul Apei și Transporturilor Aeriene se arată că taxa va acoperi cheltuielile nou-instalatului sistem de ozonizare și purificare din rețeaua de aer condiționat a aeroportului. Autoritățile se laudă că Maiquetia este singurul aeroport din America de Sud și zona Caraibelor care folosește o asemenea instalație ce elimină bacteriile, "protejând sănătatea călătorilor", și odorizează clădirea.

Citeste si Află ce aliment-minune mărește atracția sexuală

Reacția publicului după instituirea taxei pe aer a variat de la râs în hohote, la furie.

Unii s-au întrebat de ce era nevoie de ozonizare pe un aeroport în care wc-urile nu au apă, sistemul de aer condiționat e praf, iar printre pasageri mișună câinii vagabonzi. Alții văd în în această măsură o dovadă a disperării după bani a autorităților aeroportului, după ce mai multe companii aeriene și-au suspendat zborurile spre Caracas, din cauza unei dispute financiare cu Guvernul Venezuelei - scrie BBC.

Totuși, taxa pe aer se potrivește, într-un fel, acestei țări care deține cele mai mari resurse de petrol din lume, dar în același timp se confruntă cu o criză a zahărului și una a hârtiei igienice!

×
Subiecte în articol: taxe taxa pe aer