x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un politician indian care susține că internetul a fost inventat în India antică a ajuns ținta glumelor tuturor

Un politician indian care susține că internetul a fost inventat în India antică a ajuns ținta glumelor tuturor

18 Apr 2018   •   16:12
Un politician indian care susține că internetul a fost inventat în India antică a ajuns ținta glumelor tuturor

Un politician indian, care a susţinut că internetul a fost inventat în India antică, a devenit miercuri ţinta comentariilor ironice pe Twitter, informează DPA. 

''Internetul şi comunicaţiile prin satelit existau în epoca Mahabharata'', a spus marţi Biplab Deb, premierul Tripura, un stat din nord-est, în timpul unei ceremonii care a avut loc în capitala statului, Agartala. 

Epopeea antică Mahabharata datează de mii de ani şi este unul dintre cele mai importante texte hinduse, care vorbeşte despre lupta dinastică şi relatează desfăşurarea unui război. 

Materialele video cu comentariile făcute de Deb în timpul ceremoniei publice au circulat pe reţelele de socializare şi au fost difuzate de canalele de televiziune. 

Biplab Deb


Deb a susţinut că detaliile bătăliei Kurukshetra, aşa cum este relatată de Sanjaya, unul dintre personajele epopeii, regelui orb Dhritarashtra, în ciuda faptului că aceştia erau despărţiţi de o distanţă foarte mare, sunt dovada existenţei internetului şi a tehnologiei prin satelit în India antică. 

''Aveam astfel de tehnologii în vremurile acelea... Cine ştie ce s-a întâmplat după aceea, dar tehnologiile au existat cu mii de ani în urmă'', a spus Deb. 

''De ce a povestit Sanjaya războiul Kurukshetra atunci când Siri ar fi putut face acest lucru?'' a scris pe Twitter un internaut. 

Un altul a postat o imagine cu un grup de prinţi dintr-un serial de televiziune, ecranizare a epopeii, însoţit de comentariul: ''Discuţie despre lentoarea cu care funcţionează internetul.'' 

''Nu avem nevoie de comici de stand-up când avem politicieni ca el!'' a spus un altul. 

Deb nu este primul care susţine că multe dintre formele tehnologiei moderne existau în India antică. 

Indienii pilotau aeroplane şi realizau autopsii pe corpuri omeneşti folosind instrumente chirurgicale acum mii de ani, potrivit unor lucrări prezentate la Congresul indian al ştiinţei din 2015.AGERPRES

×