x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un sculptor francez a creat un robot în mărime naturală, realizat cu ajutorul unor imprimante 3D accesibile

Un sculptor francez a creat un robot în mărime naturală, realizat cu ajutorul unor imprimante 3D accesibile

25 Mai 2018   •   18:10
Un sculptor francez a creat un robot în mărime naturală, realizat cu ajutorul unor imprimante 3D accesibile

Un sculptor francez a creat un robot în mărime naturală, realizat din circuite electronice şi părţi din plastic ce pot fi fabricate de orice persoană cu ajutorul unor imprimante 3D, informează Reuters. 

Roboţii umanoizi în mărime naturală au fost mult timp apanajul laboratoarelor de dezvoltare din cadrul unor companii ce beneficiază de investiţii de ordinul milioanelor de dolari, dar şi al studiourilor de la Hollywood care au produs filme precum "I, Robot" şi "Blade Runner". 

Sculptorul francez Gael Langevin şi-a prezentat noua creaţie - robotul InMoov - la conferinţa Viva Technology, organizată în această perioadă la Paris. Acest robot umanoid, vopsit în alb şi negru, a fost realizat din componente ce pot fi procurate în regim de gratuitate pe internet. 

El spune că a început să lucreze mai întâi la o mână a robotului, în urmă cu şapte ani, care ar putea fi folosită de oamenii care au nevoie de o proteză. 

"Apoi am continuat să mă ocup de design, desenând restul părţilor trupului, precum bicepsul, umărul, torsul, capul. De fiecare dată când realizez o parte a corpului, o distribui pe internet şi o fac să devină astfel disponibilă, pentru ca oricine să poată să urmărească acest proiect", a spus sculptorul francez. 

Următoarea etapă din acest proiect inedit se adresează studenţilor şi pasionaţilor de ştiinţe şi inginerie, care ar putea să îl ajute pe Gael Langevin să îmbunătăţească programul de inteligenţă artificială cu care este înzestrat robotul InMoov.AGERPRES

×