x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun VIDEO - Condamnat pentru că ştia minciuna perfectă

VIDEO - Condamnat pentru că ştia minciuna perfectă

23 Sep 2015   •   11:50
VIDEO - Condamnat pentru că ştia minciuna perfectă

Un fost poliţist din SUA a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru că oferea, contra cost, consiliere celor care trebuiau testaţi cu poligraful.

Douglas Williams, în vârstă de 69 de ani, din Oklahoma, îşi oferea serviciile prin intermediul unui site, acum închis, unde consilia şi oferea strategii pentru de păcălit detectorul de minciuni, instrument utilizat adesea în Statele Unite de sistemele judiciare şi administrative din această ţară.

Wiliams îşi taxta clienţii cu sume cuprinse între 1000 şi 5000 de dolari. Solicitanţii serviciilor sale erau persoane urmărite de justiţie ori candidaţi ai posturilor din administraţia federală, care sunt obligaţi prin lege să treacă testul poligraf.

Pe parcursul "pregătirii", solicitanţii serviciilor fostului poliţist erau învăţaţi ce să admită, ce să omită şi ce declaraţii să facă pe parcursul testării.

Poligraful, cel mai cunoscut detector de minciuni, studiază recţiile unui individ în timp ce este interogat prin măsurarea activităţii cerebrale, ritmul cardiac, tensiunea arterială, evaluarea stresului din voce, însă această testare nu este considerată infailibilă.

Douglas Williams a participat de-a lungul timpului la emisiuni ale mai multor televiziuni, printre care CBS şi Discovery, unde a demontat mitul detectoarelor de minciuni şi inutilitatea unor astfel de testări.

Minciuna din spatele detectorului de minciuni


×