x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun VIDEO - Într-un spa din Japonia, clienţii pot fi masaţi de... pisici

VIDEO - Într-un spa din Japonia, clienţii pot fi masaţi de... pisici

24 Iun 2016   •   18:55
VIDEO - Într-un spa din Japonia, clienţii pot fi masaţi de... pisici

Pisicile nu încetează să ne uimească cu numeroasele lor talente. Prezenţa lor calmează, torsul lor linişteşte...Japonezii au mers însă şi mai departe, propunând servicii de masaj realizate de pisici în saloane de înfrumuseţare, relatează metronews.fr.

Este bine cunoscut obiceiul pisicilor de a frământa cu zel perne, suprafeţe moi sau chiar pe stăpânul lor. Presiunea uşoară exercitată cu vârful lăbuţelor de feline îşi are originea în frageda pruncie a animalelor. Atunci când pisica este mică şi suge, această mişcare îi permite să stimuleze lactaţia maternă pentru ca puiul să primească cât mai mult lapte. Se pare că acest reflex se păstrează şi la vârsta adultă, după cum pot afirma mulţi stăpâni de pisici, care văd adesea în acest gest un mic ritual plăcut şi familiar.

În contextul prezenţei pisicilor în spaţii publice, cum ar fi în baruri şi în alte locuri din Japonia (şi, de puţin timp, şi în Franţa), un spa japonez foloseşte pisici pentru calmarea durerilor lombare. Felinele nu au de făcut decât ce le place atât de mult: să frământe, încheie metronews.fr. AGERPRES

×
Subiecte în articol: masaj cu pisici