x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Amenzi pentru nemarcarea trimiterilor poştale

Amenzi pentru nemarcarea trimiterilor poştale

de Alexandru Radescu    |    18 Oct 2012   •   18:41
Amenzi pentru nemarcarea trimiterilor poştale

Autoritatea pentru Reglementare în Comunicaţii a aplicat patru amenzi în cuantum total de 30.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiei de a inscripţiona corespunzător trimiterile poştale.

ANCOM a sancţionat furnizorii de servicii de poştale Compania Naţională Poşta Română  şi Poşta Atlassib Curier Rapid, din judeţul Sibiu, cu amenzi în valoare de 10.000 de lei fiecare, şi companiile Bârsan Trans, din judeţul Alba şi Expres Line, din Bucureşti, cu amenzi în valoare de 5.000 de lei fiecare pentru nerespectarea obligaţiei de a marca corespunzător trimiterile poştale.

„Constatăm că apare o nouă practică ilegală în rândul furnizorilor de servicii poştale: nerespectarea obligaţiei de a marca trimiterile poştale. Acest lucru poate afecta buna funcţionare a serviciului şi, cel mai grav, nu permite destinatarului să identifice furnizorul care i-a livrat trimiterea şi să adreseze eventuale reclamaţii”, a declarat a declarat Cristin Popa, Directorul Direcţiei Executive Monitorizare şi Control din cadrul ANCOM. 
Conform legislaţiei din domeniul serviciilor poştale, furnizorii au şi obligaţia de a inscripţiona în mod lizibil toate trimiterile poştale introduse în reţeaua lor poştală cu denumirea sau marca comercială a furnizorului, precum şi cu data acceptării trimiterilor poştale înregistrate sau data colectării trimiterilor poştale neînregistrate.

Cuantumul total al amenzilor aplicate în acest an pentru nerespectarea obligaţiei de a marca corespunzător trimiterile poştale este de 42.000 de lei, potrivit datelor ANCOM.

×