x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Elon Musk cere ONU să acţioneze împotriva roboţilor ucigaşi

Elon Musk cere ONU să acţioneze împotriva roboţilor ucigaşi

21 Aug 2017   •   14:27
Elon Musk cere ONU să acţioneze împotriva roboţilor ucigaşi

Elon Musk, împreună cu alţi 116 pionieri ai roboticii şi inteligenţei artificiale, cere Organizaţiei Naţiunilor Unite să interzică dezvoltarea şi folosirea roboţilor ucigaşi, scrie The Guardian.

Elon Musk conduce un grup de 116 specialişti din 26 de ţări care cere interzicerea armelor automate. Recent, ONU a votat pentru începerea unor discuţii formale referitoare la astfel de arme, inclusiv drone, tancuri şi mitraliere automate. Grupul a trimis o scrisoare deschisă către ONU prin care cere prevenirea unei întreceri în producerea de roboţi ucigaşi.

“Odată dezvoltate, armele automate letale vor permite conflicte armate la o scală mai mare decât au fost vreodată şi la o viteză mai mare decât oamenii pot înţelege. Acestea pot fi arme ale terorii, arme pe care despoţii şi teroriştii le folosesc împotriva populaţiilor inocente, şi arme făcute să se comporte în moduri nedorite. Nu avem mult timp pentru a acţiona. Odată ce cutia Pandorei este deschisă, va fi greu de închis.”, scrie în scrisoarea deschisă adresată ONU.

Experţii au avertizat şi în trecut că inteligenţa artificială a atins un punct în care dezvoltarea de arme automate este posibilă în câţiva ani. În timp ce inteligenţa artificială poate fi folosită pentru a face câmpul de luptă un loc mai sigur pentru personalul militar, experţii se tem că armele ofensive care se oprează singure vor scădea pragul de a merge la luptă şi va rezulta în mai multe pierderi umane.

Scrisoarea a fost adresată în deschiderea Conferinţei Internaţionale privind Inteligenţa Artificială din Melbourne, luni.

×