x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Expert IT, care a ajutat la oprirea virusului WannaCry, arestat în SUA

Expert IT, care a ajutat la oprirea virusului WannaCry, arestat în SUA

04 Aug 2017   •   12:41
Expert IT, care a ajutat la oprirea virusului WannaCry, arestat în SUA

Un expert IT din Marea Britanie, Marcus Hutchins, care a ajutat la oprirea atacului cibernetic WannaCry, a fost arestat în SUA, pe 2 august 2017, pentru rolul analitic pe care l-a avut într-un atac malware neafiliat, relatează The Independent.

Marcus Hutchins, cunoscut sub numele de MalwareTech pe rețelele sociale, a fost cel care a găsit un ”buton de oprire” ascuns în atacul WannaCry, care a lovit mai mult de 300,000 de computere în 150 de țări. Cu toate acestea, tânărul de 22 de ani a fost arestat pentru legăturile pe care le avea cu o investigație a criminalității informatice din SUA, care a început cu mult înainte de ajutorul pe care l-a oferit în oprirea atacului WannaCry.

Malware-ul Kronos, care a fost răspândit prin atașamente trimise prin email, era folosit pentru a fura codurile bancare din computerele virusate în urma descărcrării atașamentelor primite. Potrivit avocatului pentru Districtul Estic din Wisconsin, malware-ul a fost configurat pentru a accesa acreditările de la sistemele bancare din Canada, Germania, Polonia, Franța, Marea Britanie și alte țări. Atacul a fost clasificat ca fiind „ o amenințare pentru intimitate și securitate”.

Astfel, Hutchins este judecat pentru crearea, vânzarea și menținerea atacului malware în colaborare cu o altă persoană neidentificată. Colaboratorii sunt acuzați pentru împrăștierea malware-ului prin intermediul Alphabay între iulie 2014 și iulie 2015.

 

×