x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Facebook luptă împotriva propagandei ruse

Facebook luptă împotriva propagandei ruse

23 Noi 2017   •   15:20
Facebook luptă împotriva propagandei ruse

Facebook a promis că va înştiinţa utilizatorii care intră în contact cu o pagină creată de Rusia în scorpuri propagandistice. Agenţia de Cercetare a Internetului este firma din Rusia care a creat mii de “postări incendiare”  sub identitate americană, de pe conturi false, notează The Guardian.

Reţeaua socală a anunţat că va crea un instrument care va permite utilizatorilor să vadă dacă interacţionează cu o pagină de Facebook sau cu un cont de Instagram care a fost creat de Agenţia de Cercetare a Internetului.

“Este important ca oamenii să înţeleagă cum au încearcat actorii străini să semene divizarea şi neîncrederea folosind Facebook înainte şi după alegerile din SUA din 2016”, a precizat compania într-o declaraţie. “De aceea, pe măsură ce am descoperit informaţii, am continuat să ieşim în faţă pentru a le face publice şi să le înmânăm anchetatorilor. Şi este şi motivul pentru care construim unealta pe care am anunţat-o astăzi”.

Compania estimează că mai mult de 140 de milioane de oameni, atât de pe Facebook, cât şi de pe Instagram, ar fi putut vedea o postare lansată de un cont creat de Agenţia de Cercetare a Internetului, pe lângă cele 10 milioane de oameni care au văzut reclame ale actorilor sponsorizaţi de statul rus.

Cu toate acestea, programul nu va putea să atenţioneze toţi utilizatorii care au intrat în contact cu un astfel de cont, fiind capabil doar să-i informeze pe cei care au apreciat sau distribuit un astfel de conţinut, nu şi pe cei care l-au vizualizat. Instrumentul va fi integrat până la sfârşitul acestui an.

×