x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech India a lansat 31 de sateliţi în cadrul unei singure misiuni

India a lansat 31 de sateliţi în cadrul unei singure misiuni

12 Ian 2018   •   09:04
 India a lansat 31 de sateliţi în cadrul unei singure misiuni

India a lansat cu succes 31 de sateliţi, vineri, în cadrul unei singure misiuni, cu ajutorul unei rachete din gama Polar Launch Satellite Vehicle (PSLV), care a decolat de la baza spaţială Sriharikota din sudul ţării, au anunţat oficialii indieni.

 

Printre aceştia se află şi Cartosat (un satelit de monitorizare a Pământului), care este cel de-al 100-lea satelit construit de India. Misiunea este coordonată de Organizaţia Indiană de Cercetare Spaţială (ISRO).

Cartosat este în principal un satelit de teledetecţie, înzestrat cu camere foto pancromatice şi multispectrale şi are o durată de funcţionare de cinci ani.

Alături de Cartosat, la bordul lansatorului s-au mai aflat un microsatelit şi un nanosatelit indian, dar şi alţi trei microsateliţi şi 25 de nanosateliţi construiţi de şase ţări - Canada, Finlanda, Franţa, Coreea de Sud, Marea Britanie şi Statele Unite.

În februarie 2017, India a făcut istorie, lansând cu succes 104 sateliţi într-o singură misiune şi doborând precedentul record, stabilit de Rusia in 2014, de 37 de sateliţi. Cu excepţia a trei sateliţi indieni, ceilalţi 101 proveneau din alte ţări - cei mai mulţi din Statele Unite.

India şi-a construit pe parcursul ultimelor două decenii reputaţia unei ţări care oferă o alternativă low-cost în domeniul lansărilor de sateliţi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: india lansare sateliti record sataliti