x close

Așa te asigur că nu rămâi fără informații prețioase: cum te aperi de hoți sau de neatenție

0
11 Mai 2017 - 22:40
Așa te asigur că nu rămâi fără informații prețioase: cum te aperi de hoți sau de neatenție jmiks/Getty Images/iStockphoto Hacking


În lumea startupurilor, contactele și cunoștințele contează cel mai mult. Problema intervine atunci când acestea sunt stocate pe telefon, dar dispar în neant.

Oamenii își iubesc dispozitivele digitale. Cu toate acestea, ei le expun riscurilor printr-un comportament care le compromite securitatea. O cercetare realizată de Kaspersky Lab arată o contradicție în felul în care oamenii își tratează datele: deși sunt conștienți de pericolul reprezentat de infractorii cibernetici, acțiunile lor arată că nu își protejează datele în mod corespunzător.

Astfel, aproape jumătate dintre ei nu își iau nici măcar măsuri elementare de securitate, cum ar fi setarea unor parole sau a unui cod PIN. Studiul arată că majoritatea utilizatorilor recunosc existența amenințărilor de securitate la adresa informațiilor deținute, trei sferturi (73%) fiind de acord că infractorii cibernetici și hackerii reprezintă un mare risc pentru datele lor. Două treimi dintre respondenți (65%) spun că programele malware sunt o amenințare cu un grad mare de risc.

Vezi metodele prin care te protejezi de furtul sau pierderile de date valoroase

Citeşte mai multe despre:   cod pin

Ştiri din .roPUBLICITATE
 Serviciul de email marketing furnizat de