x close

Cum să deosebeşti orezul din plastic de cel natural. 4 metode eficiente de verificare a calităţii orezului

0
17 Apr 2018 - 13:16
Cum să deosebeşti orezul din plastic de cel natural. 4 metode eficiente de verificare a calităţii orezului


De ceva timp tot auzim de mâncare nesănătoasă, importată din China, care este fabricată din plastic sau din alte materiale sintetice. O privire aruncată în grabă asupra produsului nu este suficientă pentru a face diferenţa, pentru că acestea sunt aduse la forma şi culoarea celor naturale, ceea ce le face şi mai greu de identificat.


Vestea şi mai proastă este că aceste alimente sintetice au intrat şi pe piaţa românească, reprezentând o adevărată ameninţare asupra sănătăţii consumatorilor.

Cele mai des falsificate sunt creveții, ciocolata și orezul. Dintre aceste alimente "false", cel mai periculos este orezul de plastic, care nu numai că nu este sănătos, dar este toxic de-a dreptul. Acest orez este făcut din cartofi, cartofi dulci, rășină sintetică sau plastic. Mix-ul acestor ingrediente formează grăunțe asemănătoare cu cele de orez.

Consumul unei porții de astfel de orez este echivalentă cu consumul unei pungi de plastic, de aceea, înainte de a-l consuma, este imperios necesar să verificaţi calitatea acestuia.

Iată câteva metode de verificare a calităţii orezului, care vă vor feri de situaţia de a consuma orez din plastic:

1. Testul în piuliță

Dacă veți pisa câteva boabe de orez, atunci orezul alb se va transforma în făină albă. Orezul fals se va transforma într-un praf gălbui.

Citește mai departe aici

Ştiri din .roPUBLICITATE
 Serviciul de email marketing furnizat de