x close
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Oamenii de ştiinţă au reprodus o bere din Epoca Fierului

0
03 Noi 2016 - 18:34
Oamenii de ştiinţă au reprodus o bere din Epoca Fierului


O echipă de cercetători a lucrat împreună cu o fabrică de bere din Milwaukee pentru a reproduce o băutură alcoolică descoperită într-un sit funerar din Epoca Fierului din Germania, informează Live Science. 

În ciuda faptului că solul acid a dizolvat rămăşiţele umane, arheologii au găsit în necropolă arme din metal şi un cazan, datat între anii 400 - 450 î.e.n.. Acesta a fost plin cu mied antic atunci când a fost îngropat, potrivit cercetătoarei Bettina Arnold, arheolog şi antropolog de la Universitatea Wisconsin-Milwaukee. 

''Bărbatul decedat din Tumulul 17 Mormântul 6 a fost trimis către ''viaţa de apoi'' nu numai cu armele, ci şi cu 14 litri dintr-o băutură alcoolică despre care se credea că îi va servi pe lumea cealaltă la recunoaşterea statutului său de persoană importantă pe care îl avusese în timpul vieţii'', a explicat Arnold. 

Cazanul a fost descoperit în anul 2000. Cercetătoarea şi echipa sa au colaborat cu un paleobotanist la analizarea urmelor de alcool obţinând o reţetă de bere antică. 

Se crede că băutura alcoolică a fost un tip de mied cunoscut ca bragă, a explicat Arnold. Aceasta era preparată dintr-o combinaţie de orz şi miere, dar conţinea şi creţuşcă (plantă utilizată deseori în miedul preistoric) şi mentă, potrivit oamenilor de ştiinţă. 

Împreună cu cercetătorii, fabrica Lakefront Brewery din Milwaukee a reprodus berea, iar băutura a putut fi degustată, în premieră, la Festivalul Anual de Ştiinţă din Wisconsin, la finalul lunii trecute.AGERPRES

Citeşte mai multe despre:   bere din epoca fierului

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 2879
Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Cum se calculează media de admitere în clasa a IX-a
Serviciul de email marketing furnizat de