x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Pacienții infectați cu noul coronavirus prezintă un risc mai ridicat de mortalitate după o intervenție chirurgicală

Pacienții infectați cu noul coronavirus prezintă un risc mai ridicat de mortalitate după o intervenție chirurgicală

02 Iun 2020   •   15:55
Pacienții infectați cu noul coronavirus prezintă un risc mai ridicat de mortalitate după o intervenție chirurgicală

Pacienții infectați cu noul coronavirus prezintă un risc mai ridicat de mortalitate după o intervenție chirurgicală, potrivit unui studiu publicat de echipa de cercetare CovidSurg Collaborative în revista The Lancet, scrie dpa.

Cercetătorii au examinat date de la 1.128 de pacienți din 235 de spitale din 24 de țări. Conform studiului, pacienții infectați cu coronavvirus au avut rezultate postoperatorii considerabil mai slabe decât pacienții care nu au fost infectați.

Rata mortalității în primele 30 de zile după operație a fost de 23,8%.

„În mod normal, ne aşteptăm ca rata mortalităţii la pacienţii supuşi unei operaţii chirurgicale elective să fie sub 1 la sută. Cu toate acestea, acest studiu a arătat că rata mortalităţii la pacienţii infectaţi cu coronavirus este considerabil mai mare, chiar şi la procedurile de rutină", a declarat coautorul studiului Alfred Koenigsrainer, director medical la Spitalul Universitar pentru Chirurgie generală, viscerală şi transplant.

×
Subiecte în articol: coronavirus interventie chirurgicala