x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Pompa de benzină are mai multe bacterii decât toaleta

Pompa de benzină are mai multe bacterii decât toaleta

16 Sep 2016   •   20:05
Pompa de benzină are mai multe bacterii decât toaleta
Sursa foto: pixabay.com

Alimentarea mașinii este mai dăunătoare decât atingerea vasului de toaletă, pentru că intrăm în contact cu nenumărații șoferi care au pus mâna pe pompă. Știm cu toții câte locuri pline de bacterii există, de la toaletele publice, la perii, jucăriile pentru animalele de companie, tocătoare, sau chiar partea de jos a genților, dar un studiu efectuat de Busbud și citat de IrishMirror, care a prelevat probe din șase benzinării, a constatat cât de dăunătoare sunt acestea pentru sănătatea noastră.

Cercetătorii au declarat că nivelurile de bacterii de pe pompele de benzină și de pe butoanele acestora sunt foarte înalte, fiind de 11 mii de ori mai murdare decât un vas de toaletă. Butoanele sunt focarele de infecție, acestea purtând de 15 ori mai multe bacterii, în comparație cu banii și gențile.

Cel mai grav este că aceste bacterii poartă coci gram-pozitivi, ce cauzează infecții ale pielii, sindromul șocului toxic, pneumonie, bacili, și coci gram-negativi, care sunt cei mai dăunători, aceștia având o rezistență asupra antibioticelor și cauzând infecții letale precum meningita și pneumonia.

Până vor fi inventate pompele care vor alimenta automat, cel mai bine este să vă curățați pe mâini înainte de alimentare, să folosiți un șervețel de hârtie când luați pompa și să vă spălați cu săpun antibacterian după aceea.

×