x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste REVIEW. Smart TV Box – Cum dai inteligenţă şi Android televizorului tău

REVIEW. Smart TV Box – Cum dai inteligenţă şi Android televizorului tău

de Alexandru Radescu    |    16 Apr 2014   •   19:34
REVIEW. Smart TV Box – Cum dai inteligenţă şi Android televizorului tău

Se tot vorbeşte de Smart TV-uri, dar lumea e tare grijulie cu portofelul, cu schimbarea “vechiului televizor”, fie el şi FullHD cumpărat în urmă doar 4-5 ani, iar televizoarele cu Android (sau webOS) abia şi-au făcut apariţia pe piaţă, la preţuri cu pretenţii.

Graţie unui Smart TV Box de 400 lei, televizorul nostru LCD devine unul “echipat” cu SO Android ( 4.2). Bonus: abonament de 6 luni la platforma Seenow, acces la mii de filme, seriale, documentare şi 60 de posturi TV.

Accesoriul de care vorbim este o producţie Evolio şi Seenow, un mini PC prin intermediul căruia un televizor devine inteligent, adică Smart TV.

Echipamentul este dotat cu procesor Dual Core la 1GHz, 4GB memorie Flash şi memorie RAM DDR3 de 1GB. Conectarea la internet se face prin Wi-Fi încorporat, modem extern 3G sau prin cablu de reţea. Conexiunea, la reţeaua din locuinţă, este extrem de simplă, în câţiva paşi intuitivi, fără CD-uri sau consultarea unei broşuri.

De asemenea, poate fi folosit ca mini PC dacă i se ataşează tastatură şi mouse.

Pachetul include: Tv box, alimentator, telecomanda dedicata, cablu HDMI, manual de utilizare si certificat de garanţie.

Fiind acum vorba de un Smart TV, cu interfaţă de Android, telecomanda devine un adevărat mouse wireless. O adevărată provocare dacă vrei să navighezi online, fie că e vorba de site-uri, fie de mail, Facebook, Youtube etc. Pe ecran apare tastatura virtuală, dar navigarea e dificilă şi cere multă răbdare. La LG, de exemplu, există telecomanda Magic Remote şi totul se simplifică (inclusiv la jocuri pe TV). În cazul Smart TV Box, putem folosi tot de la Evolio Telecomanda cu tastatura QWERTY si AirMouse, dar preţul ei este de 150 lei.

Din noua interfaţă de pe TV se pot accesa şi aplicaţii/widget-uri specifice gadget-urilor Evolio, de la revista presei la meteo, aşa cum ne-am obişnuit deja de la tabletele companiei româneşti.

Pentru cei care nu doresc sau nu îşi permit achiziţionarea unui Smart TV, echipamentul Smart TV Box cu Android e o soluţie la îndemână, mai ales şi prin parteneriatul cu Seenow.


 

 

 

×
Subiecte în articol: Smart TV Box evolio smart tv seenow