x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste S-a inventat prezervativul care detectează infecții cu transmitere sexuală!

S-a inventat prezervativul care detectează infecții cu transmitere sexuală!

24 Iun 2015   •   22:06
S-a inventat prezervativul care detectează infecții cu transmitere sexuală!
Sursa foto: kmojfm.com

Trei tineri din Marea britanie au fost primit premiul TeenTech pentru cea mai bună inovaţie în domeniul medical: prezervativul care îşi schimbă culoarea în contact cu anumite bacterii ce provoacă boli cu transmitere sexuală.

Doi dintre tineri au doar 14 ani, iar unul are 13. Daanyaal Ali, Chirag Shah şi Muaz Nawaz au câştigat 1000 de lire pentru invenţia lor, scrie antena3.ro.

Aceştia au aplicat pe latexul din care este fabricat prezervativul un strat de molecule care strălucesc atunci când intră în contact cu bacterii ce provoacă o serie de infecţii cu transmitere sexuală, inducând și o ușoară schimbare de culoare.

În funcţie de infecţia detectată, prezervativul ar urma să devină verde pentru boala chlamydia, galben pentru herpes, violet pentru Papilloma Virus (HPV) şi albastru pentru sifilis, scrie Agerpres.

Inovaţia se află deocamdată în stadiul de concept al cărui design final nu a fost realizat, însă este cunoscut faptul că ideile recompensate la concursul TeenTech sfârşesc adesea prin a fi brevetate.

×
Subiecte în articol: prezervativ prezervative boli sexual