x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Marea Britanie intenţionează să crească presiunea asupra companiilor de internet pentru a bloca materialele extremiste

Marea Britanie intenţionează să crească presiunea asupra companiilor de internet pentru a bloca materialele extremiste

28 Mai 2017   •   16:40
Marea Britanie intenţionează să crească presiunea asupra companiilor de internet pentru a bloca materialele extremiste

Marea Britanie are în vedere o gamă largă de opţiuni cu scopul exercitării de presiuni asupra companiilor de internet pentru a face mai mult pentru a bloca materialele cu conţinut extremist, a declarat duminică ministrul securităţii britanic Ben Wallace, relatează Reuters. 

Guvernul britanic a criticat anterior faptul că aceste companii nu acţionează suficient pentru a preveni utilizarea reţelelor de internet pentru promovarea ideologiei extremiste şi pentru comunicaţiile între militanţi. 

"Vom analiza o serie de opţiuni. Am văzut că germanii au propus o amendă, nu suntem siguri că această măsură va funcţiona, însă există o serie de presiuni pe care le putem face asupra acestor companii", a declarat Wallace pentru BBC. 

"Noi credem că ele au tehnologia şi capacitatea necesare de a schimba algoritmii pe care îi folosesc", a spus el. 

Wallace a afirmat că unele companii au un mod de abordare "dificil", însă în cazul altora s-a observat că încearcă să-şi îmbunătăţească modul în care lucrează la această problemă.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie materiale extremiste