x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Noi dezvaluiri privind datele utilizatorilor Facebook!

Noi dezvaluiri privind datele utilizatorilor Facebook!

15 Mai 2018   •   14:06
Noi dezvaluiri privind datele utilizatorilor Facebook!

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge au adunat datele personale a trei milioane de utilizatori Facebook, plasate ulterior in spatiul public, sustine publicatia New Scientist. Informatiile au fost stranse prin intermediul unei aplicatii - un test de psihologie.

 

Timp de patru ani datele personale a aproximativ trei milioane de utilizatori ai retelei de socializare Facebook s-au aflat la indemana oricui, reiese dintr-o ancheta proprie a celor de la New Scientist.

Pachetul de date a fost adunat cu ajutorul unui proiect al Universitatii Cambridge - aplicatia myPersonality. Lansata in 2007, ea propunea utilizatorilor sa raspunda la mai multe intrebari, primind raspuns foarte rapid.

In plus, anumiti utilizatori au fost de acord sa impartaseasca datele lor personale din profilurile Facebook. Prin urmare, a fost creata una dintre cele mai mari baze de date din domeniul stiintelor sociale, crede New Scientist.

Expertii universitatii au postat toate aceste date pe un site protejat in mod coresponzator. In decurs de patru ani, orice doritor putea solicita online o parola pentru a intra pe site. Publicatia citata precizeaza ca, pentru a obtine cheia de acces nu era nevoie de mai mult de un minut.

Trebuia sa te inregistrezi in calitate de coautor al proiectului. Peste 280 de persoane din aproape 150 de organizatii au procedat astfel, inclusiv angajati ai Facebook, Google, Microsoft si Yahoo. Dar cei care nu s-au inregistrat puteai gasi o parola printr-o simpla cautare pe internet.

In total, testele au fost completate de mai bine de sase milioane de persoane, dar numai trei milioane au acceptat sa ofere datelor lor personale de pe conturile Facebook.

×
Subiecte în articol: facebook date personale new scientist