x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech O firmă sud-coreeană propune carcasa de smartphone-pistol cu electroşocuri împotriva agresiunilor

O firmă sud-coreeană propune carcasa de smartphone-pistol cu electroşocuri împotriva agresiunilor

16 Iun 2016   •   14:38
O firmă sud-coreeană propune carcasa de smartphone-pistol cu electroşocuri împotriva agresiunilor

O firmă sud-coreeană vrea să comercializeze anul acesta o carcasă de 'smartphone' care conţine un pistol electric de autoapărare, pentru a preveni agresiunile sexuale şi de alt tip, prin descărcări electrice de până la 50.000 volţi, relatează EFE.

Noul accesoriu este destinat femeilor având în vedere că le permite să se apere în caz de viol sau de alte atacuri, a declarat Lee Hwa-jung, directoarea executivă a firmei 247 Korea. Responsabila a subliniat că poate fi şi un mijloc de apărare pentru persoanele vulnerabile sau cu handicap.

Carcasa include o baterie şi două vârfuri metalice capabile să emită o descărcare electrică de între 30.000 şi 50.000 de volţi, considerată neletală şi similară pistoalelor electrice obişnuite, a explicat Lee.

'Taser-ul' se va activa cu detectorul amprentelor digitale ale dispozitivului în caz de urgenţă şi va emite automat un semnal de alarmă rudelor, sau prietenilor care vor primi un mesaj cu localizarea exactă a utilizatorului.

Pe de altă parte, imaginile camerei şi sunetele vor rămâne înregistrate în timpul utilizării dispozitivului de autoapărare, ceea ce va putea oferi probe în cazul investigării incidentului. Firma a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a finaliza proiectul şi pentru a începe comercializarea produsului la sfârşitul anului.

Cum în Coreea de Sud legea interzice cu stricteţe utilizarea dispozitivelor cu electroşocuri în rândul populaţiei civile, 247 Korea caută pieţe în SUA, Germania sau China unde consideră mai accesibilă comercializarea acestor instrumente de autoapărare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: telefon cu electrosocuri 247 Korea