x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Șase sfaturi care te vor ajuta să reduci consumul traficului de date pe mobil

Șase sfaturi care te vor ajuta să reduci consumul traficului de date pe mobil

21 Apr 2017   •   16:31
Șase sfaturi care te vor ajuta să reduci consumul traficului de date pe mobil

Majoritatea românilor nu dețin abonamente de date cu trafic nelimitat, așa că este bine să știți cum să beneficiați cât mai mult de megabiții disponibili. Vă oferim 6 sfaturi utile pentru a reduce consumul datelor mobile.

Monitorizează-ţi mereu consumul de date

Este primul lucru de care trebuie să te îngrijeşti, dacă nu vrei să-ţi consumi planul de date. Pentru versiunile de Android peste 5.0, mergi la Setări -> Utilizare date -> Setare limită date mobile.

Conexiunile WiFi

Foloseşte  conexiunea WiFi cât se poate de mult. O reţea wireless e uşor de configurat, optimizat  şi securizat. În plus, aproape oriunde mergi, ai şansă să dai peste reţele wireless gratuite.

Oprește actualizările automate din Magazin Play

Actualizările automate din Magazin Play pot genera un consum de date destul de mare dacă nu foloseşti o reţea de internet WiFi. Porniţi Magazin Play, intraţi în Setări şi apoi accesaţi Actualizează automat aplicaţiile, de aici putem selecta ca aplicaţiile să nu se actualizeze automat sau putem să alegem să se actualizeze doar prin reţele de internet WiFi.

Restrictionați traficul de date din fundal

Datele din background reprezintă, de fapt, tot traficul de internet realizat de telefon atunci când nu folosiţi explicit o aplicaţie: sincronizare e-mail, sincronizare prognoza meteo, actualizare feed-uri, şi multe altele. Pentru a ajunge la această opţiune, Setări -> Utilizare date -> Mai multe -> Restricţionare date de fundal .

Setările Google Chrome care te vor ajuta să economiseşti din traficul de date pe mobil

Mai întâi va trebui să faceţi click pe meniul din dreapta sus reprezentat de cele trei puncte, iar apoi pe opţiunea Setări. Mai jos, sub Avansate, veţi găsi Economizor de date pe care o puteţi activa şi dezactiva.

Muzica şi filmele online

Serviciile de streaming media, cum ar fi Youtube, Vimeo, Google Play Music, sau oricare altul care permite vizualizarea şi ascultarea de muzică şi filme online, consumă foarte rapid traficul. Dacă reduceţi folosirea acestor platforme o să beneficiaţi de o scădere importantă a traficului de date mobile consumate.

×
Subiecte în articol: sfaturi date mobile internet wifi