x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Scandalul Cambridge Analytica: Facebook anunţă schimbări majore

Scandalul Cambridge Analytica: Facebook anunţă schimbări majore

22 Mar 2018   •   08:04
Scandalul Cambridge Analytica: Facebook anunţă schimbări majore

Mark Zuckerberg a intervenit în ceea ce pare a fi un scandal monstru pentru Facebook și a făcut o postare pe platforma de socializare. Omul de afaceri a anuntat că și-a făcut propria investigație despre ce s-a întâmplat în cazul firmei Cambridge Analytica și a datelor personale pe care aceasta le-a obținut despre utilizatorii Facebook.

 

Trei măsuri drastice anunţate de patronul Facebook

1. Toate aplicaţiile care strâng date for fi verificate în amănunt

"În primul rând, vom investiga toate aplicațiile care au avut acces la cantități mari de informații și vom efectua un audit complet al oricărei aplicații cu activitate suspectă. Vom interzice orice dezvoltator din platforma noastră care nu este de acord cu un audit amănunțit. Și dacă descoperim că dezvoltatorii au abuzat de informațiile identificabile personal, le vom interzice și le vom spune tuturor celor afectați de aceste aplicații. Asta include și oameni ale căror date Kogan au fost folosite în mod greșit", precizează Zuckerberg.

2. Restrângerea aceesului la date personale pentru dezvoltatori

"În al doilea rând, vom restrânge accesul la date pentru dezvoltatori, pentru a preveni și alte tipuri de abuzuri. De exemplu, vom elimina accesul dezvoltatorilor la datele dvs. dacă nu ați folosit aplicația lor în 3 luni. Vom reduce datele pe care le oferiți unei aplicații când vă conectați - numai numele dvs., fotografia de profil și adresa dvs. de e-mail. Vom cere dezvoltatorilor să obțină nu numai aprobarea, ci și să semneze un contract pentru a cere oricui să acceseze postările sau alte date private. Și vom avea mai multe modificări pentru a le împărtăși în următoarele câteva zile", spune Zuckerberg.

3. Fluxul de știri modificat - instrument pentru aplicaţii

"În al treilea rând, dorim să vă asigurați că înțelegeți la ce aplicații ați permis accesul la datele dvs. În luna următoare, fiecare utilizator va avea la dispoziție un instrument în partea de sus a fluxului de știri cu aplicațiile pe care le-ați utilizat și o modalitate ușoară de a revoca permisiunile acestor aplicații pentru datele dvs. Avem deja posibilitatea pentru a face acest lucru în setările dvs. de confidențialitate și acum vom pune acest instrument în partea de sus a fluxului dvs. de știri pentru a vă asigura că toată lumea îl vede", a declarat Zuckerberg.

Mark Zuckerberg își încheie postarea precizând că, deși această problemă specifică pe nume Cambridge Analytica nu ar trebui să se repete în ziua de azi, în privința aplicațiilor noi, aceast lucru nu schimbă cu nimic ceea ce s-a întâmplat în trecut.

×