x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Acele farfurii zburatoare care nu exista!

Acele farfurii zburatoare care nu exista!

de Simona Haiduc    |    07 Mai 2018   •   11:37
Acele farfurii zburatoare care nu exista!

In 1997, la implinirea a 50 de ani de la asa numitul Incident de la Roswell, cand in zona bazei militare americane si-ar fi facut aparitia o nava extraterestra, intreaga lume anglosaxona a fost cuprinsa de mania OZN-urilor, scrie The Guardian.


Povestea a starnit, fara indoiala, curiozitatea opiniei publice mondiale, dar pentru ministerul britanic al apararii ea a deveni o mare durere de cap. Analistii biroului care se ocupa de OZN-uri a fost, pur si simplu, coplesiti de intrebari si solicitari. Toata lumea doea sa afle adevarul despre “farfuriile zburatoare”.

Intr-un tarziu, oficialii ministerului britanic al apararii au inteles ca situatia trebuie rezolvata intr-un fel sau altul. Dar, asa cum reiese din documentele desecretizate, militarii nu isi propusera sa analizeze eventualele contacte cu extraterestrii. Pur si simplu, ei doreau sa scape de responsabilitatea pentru o astfel de investigatie.

Dar unii dintre autorii rapoartelor nu au respectat linia impusa de minister: nu puten respinge total eventualitatea existentei OZN-urilor, care ar putea fi un fenomen natural dar cu potential de interventie militare”, avand in vedere faptul ca, “teoretic, ele pot ameninta securitatea tarii, noi nestiind care este originea lor”, scria unul dintre respectivii experti.

Oricum, functionarii se temeau de mania OZN-urilor. “Trebuie sa fim extrem de prudenti cu extinderea analizei acestui fenomen, pentru ca acest lucru ar da de inteles opiniei publice ca ministerul apararii este interesat de subiect”, recomanda o nota interna. Raportul final a fost terminat in 2000. Concluzia principala a fost ca toate OZN-urile observate au fost, in realitate, niste formatiuni plasmatice in atmosfera si ca nu mai are sens inregistrarea lor ulterioara.

Cu alte cuvinte, biroul insarcinat cu investigatia acestor cazuri s-a spalat pe maini. Dar au luat o decizie mult mai misterioasa decat toate OZN-urile luate la un loc: au distrus absolut toate materialele folosite la elaborarea raportului, chiar si baza de date stranse pentru studiu. “Intotdeauna au spus ca societatea se inseala in privinta OZN-urilor, dar paranoia lor ii inspira pe adeptii teoriei conspiratiilor”, a concluzionat The Guardian.

 

 

×