x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Apple se alătură competitorilor săi în alianţa pentru inteligenţă artificială

Apple se alătură competitorilor săi în alianţa pentru inteligenţă artificială

28 Ian 2017   •   15:15
Apple se alătură competitorilor săi în alianţa pentru inteligenţă artificială
Sursa foto: pixabay.com

Grupul informatic Apple se alătură alianţei pentru inteligenţă artificială care s-a format la finalul anului trecut şi care include cei mai mari jucători ai sectorului tehnologic american, scrie vineri AFP.

Spre deosebire de concurenţii săi direcţi precum Google, Facebook sau Microsoft, compania Apple a fost discretă până în prezent în ce priveşte proiectele sale în domeniul inteligenţei artificiale.

''Apple se alătură parteneriatului pentru inteligenţă artificială ca un membru fondator'', a indicat vineri această societate pe site-ul său de internet.

Parteneriatul, cu scop non-profit, care a fost anunţat iniţial la finalul lunii septembrie reuneşte Microsoft, Amazon, Google şi subsidiara sa britanică DeepMind, Facebook şi IBM. Obiectivul anunţat este de a determina bunele practici comune şi de a garanta că tehnologia respectivă este folosită în scopul oamenilor şi a societăţii.

În timp ce marii jucători ai sectorului tehnologic investesc foarte mult în prezent în domeniul inteligenţei artificiale, acest parteneriat reprezintă doar una dintre iniţiativele lansate pentru combaterea temerilor că maşinile vor scăpa de sub control şi vor fi nefaste pentru umanitate.

Miliardarul Elon Musk, patronul Tesla şi al SpaceX, a participat anul trecut la crearea unei organizaţii non profit consacrată cercetării asupra inteligenţei artificiale, OpenAI, declarând cu acel prilej că prin această iniţiativă vrea să se asigure că această tehnologie va funcţiona ca să ajute umanitatea, conform AFP.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: Apple google facebook Microsoft