x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Ca să slăbeşti trebuie să faci exerciţii... de scris

Ca să slăbeşti trebuie să faci exerciţii... de scris

de Carmen Plesa    |    04 Ian 2012   •   21:00
Ca să slăbeşti trebuie să faci exerciţii... de scris

Ca trebuie sa faci exercitii fizice pentru a slabi auzim in fiecare zi. Un nou studiu publicat in revista Psychological Science arata insa ca exersand zilnic 15 minute din... condei, te alegi cu o silueta mai frumoasa. Tema "com­punerilor" de dieta se refera la valorile importante din viata fiecaruia: relatiile cu cei dragi, mu­zica, religia etc. Femeile care au participat la studiu au si au relatat despre aceste lucruri au slabit mai repede decat cele care au scris despre lucruri impersonale.

Pentru cercetare, specialistii de la Universitatea Stanford au ales 45 de femei cu studii medii si un indice de masa corporala de cel putin 23. Cei care au indicele de masa intre 18,5 si 24,9 sunt considerati a avea o greutate normala. 58% din femeile alese pentru studiu au fost insa suprapodenrale sau obeze. La inceputul cercetarilor, fiecare femeie a fost cantarita si fiecareia i s-a dat o lista cu factori de viata precum creativitatea, politica, relatiile cu prietenii sau membrii de familie. Fiecare femeie a aranjat aceste valori in functie de cat de importante le considerau. Apoi, jumatate dintre femei au fost rugate sa-si petreaca 15 minute zilnic scriind despre cele mai importante valori din viata lor. Celelalte femei au fost puse sa relateze, tot in scris, despre cum o valoare aflata in partea de jos a clasamentului lor poate fi importanta pentru cineva. Dupa perioade cuprinse intre o luna si patru luni, femeile au fost cantarite din nou. Cele care scrisesera despre ce e important in viata lor era mai slabe, in medie, cu 1,5 kg, in timp ce celelalte se ingrasasera, in medie, cu 1,2 kg.

"Felul in care ne vedem si ne simtim poate avea un efect important", a spus Geoffrey L. Cohen, unul dintre autorii studiului. "Poate ca femeile care au scris despre valorile importante din viata lor cand au mers acasa in acea seara s-au simtit bine si nu au simtit nevoia sa manance pentru a-si imbunatati starea de spirit", a mai aratat Cohen.

"Poate ca femeile care au scris despre valori­le importante din via­ta lor cand au mers acasa s-au simtit bine si nu au simtit nevoia sa ma­nance pentru a-si im­bunatati starea de spi­rit"
Geoffrey L. Cohen

×
Subiecte în articol: diete