x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Castelul Corvinilor prezent într-o producţie de realitate virtuală filmată de Discovery Channel

Castelul Corvinilor prezent într-o producţie de realitate virtuală filmată de Discovery Channel

27 Sep 2016   •   17:06
Castelul Corvinilor prezent într-o producţie de realitate virtuală filmată de Discovery Channel

Canalul de televiziune Discovery va filma o nouă producţie de Realitate Virtuală (VR) la Castelul Corvinilor din Hunedoara, conţinutul acesteia urmând să fie disponibil pe platforma Discovery VR şi pe site-ul castelului la finalul lunii octombrie, cu ocazia sărbătorii de Halloween, a anunţat marţi Primăria Hunedoara. 

Filmările la castel vor avea loc luni, 3 octombrie, dată la care accesul publicului în incinta monumentului istoric va fi restricţionat. 

Ideea realizării materialului "Castelul bântuit" a venit ca urmare a unei competiţii interne realizată de Discovery la nivel internaţional. Din echipa care va realiza materialul vor face parte experţi din Statele Unite, România şi Marea Britanie, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Hunedoara, remis marţi AGERPRES

"Mă bucur că ţara noastră este o sursă constantă de resurse şi inspiraţie pentru colegii din alte ţări şi că iniţiativele de a realiza conţinut aici sunt din ce în ce mai multe, mai ales după filmările recente pentru 'Harley and the Davidsons' din România. Vom continua să exploatăm această zonă, fie că vorbim de conţinut video 360, VR, live, ficţiune sau documentare, pentru a satisface curiozitatea românilor despre lumea înconjurătoare. Prin acest nou proiect avem şansa de a promova încă una dintre atracţiile României, legenda vie a Transilvaniei, aşa cum este supranumit Castelul Corvinilor", a spus directorul de Programe Europa Centrală şi de Est, Ada Roseti, citată în comunicatul Primăriei Hunedoara. 

O parte din conţinutul video realizat cu ocazia filmărilor de la Castelul Corvinilor va fi preluat de către Destination America, una dintre televiziunile Discovery din Statele Unite. Este vorba de materiale de tipul making of şi interviuri realizate cu echipa de filmare şi cu ghizii Castelului Corvinilor. 

Castelul Corvinilor din Hunedoara a reuşit să obţină anul trecut peste un milion de euro din vânzarea biletelor de intrare fiind vizitat de 287.000 de turişti, o cifră record în istoria acestui monument istoric. 

Considerat ca unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, pe o stâncă la baza căreia curge pârâul Zlaşti. Monumentul istoric este prevăzut cu turnuri, bastioane şi un donjon, iar acoperişurile înalte sunt acoperite cu ţiglă. 

Construcţia este impunătoare şi poate fi observată de la distanţă, accesul spre castel fiind posibil pe un drum care ocoleşte zona industrială a fostului combinat siderurgic din Hunedoara.

×