x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Combustibilul lichid obţinut din deşeuri de plastic, o descoperire care poate salva resurse la nivel global

Combustibilul lichid obţinut din deşeuri de plastic, o descoperire care poate salva resurse la nivel global

28 Dec 2016   •   13:11
Combustibilul lichid obţinut din deşeuri de plastic, o descoperire care poate salva resurse la nivel global

Pet-urile şi pungile din plastic reprezintă una dintre cele mai mari surse de reziduuri, care, din păcate, îngroaşă gropile de gunoi din întreaga lume.

Deşi au existat numeroase campanii de reciclare a acestor materiale la nivel global, doar 5 % din cantitatea de material plastic este reciclat, restul de 95 % fiind aruncat după ce a fost folosit doar odată. Acumularea acestor deşeuri este o problemă mondială care se va acutiza în următoarele decenii, potrivit estimărilor.

Inventatorul japonez Akinori Ito, de la compania Blest, a venit cu o soluţie aproape magică pentru problema deşeurilor din plastic, inventând o metodă de a transforma deşeurile din plastic în combustibil lichid. Această descoperire nu numai că ar rezolva problema deşeurilor, dar ar constitui şi o metodă de economisire a resurselor naturale, atât de preţioase pentru planeta noastră.

Tehnica constă în descompunerea polietilenei, plasticul cel mia răspândit din lume, utilizat pentru a produce totul, de la folii de plastic şi ambalaje pentru produse alimentare, la sticle de apă şi pungi pentru cumpărături.

Maşinăria inovatoare,................

Citește mai departe AICI

×