x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă A vandut tot pentru bitcoin. Acum locuieste intr-un camping!

A vandut tot pentru bitcoin. Acum locuieste intr-un camping!

30 Noi 2017   •   21:30
A vandut tot pentru bitcoin. Acum locuieste intr-un camping!

Didi Taihuttu, un olandez in varsta de 39 de ani, si-a vandut casa, masina, motocicleta, bicicletele electrice, hainele, incaltamintea, ba chiar jucariile copiilor. O parte din banii obtinuti au fost investiti in bitcoin. Acum traieste intr-un camping nu departe de Venlo, in Olanda, impreuna cu sotia si cele trei fiice. 

 

"Multi mi-au zis: esti nebun", a recunoscut Didi pentru Business Insider. "Dar este o aventura pe care o traiesti in familie. Suntem dispusi sa punem viata noastra intre paranteze in favoarea unei vieti mai simple. Daca nu ne asumam niciodata riscuri, viata devine plictisitoare", a continuat Taihuttu.

In opinia lui, monedele virtuale, precum bitcoin, si tehnologia blockchain pe care se bazeaza, ar putea schimba rolul bancnotelor si al bancilor in societatea noastra. "Internetul a revolutionat lumea informatiei. Cred ca blockchain si criptomoneda vor revolutiona sistemul nostru monetar", declara olandezul.

"Peste cinci ani, toti vor spune: nu am realizat cum se vor schimba lucrurile. In ceea ce ma priveste, eu sunt pe punctul de a deveni parte a acestei schimbari", spune el.

Totul a inceput in vara anului trecut. Familia Taihuttu tocmai se intorsese dintr-o calatorie de noua luni prin lume, din Asia pana in Australia. Cu un an inainte, Didi isi pierduse tatal, decedat de cancer la varsta de 61 de ani. "A fost o perioada dificila", a afirmat Taihuttu, care a condus, timp de 11 ani, propria sa afacere, un startup specializat in cursul de informatica. "Am vandut firma si am plecat in jurul lumii cu familia".

In calatorie, Didi s-a intersectat cu oameni care utilizau monede virtuale. La Bali, spre exemplu, a intalnit un broker sud-african, care a demisionat dupa 17 ani de cariera pentru a se lansa in cryto-trading. Mai tarziu, pe o plaja din Queensland, a stat de vorba cu o persoana din Dubai, care efectua tranzactii cu bitcoin.

Didi a pastrat legatura cu ei. Au comunicat pe Skype, au analizat zilnic piata online si au urmarit evolutia monedei in functie de cursul actiunilor.Sunt oameni cu multa experienta in afaceri. Eu nu am deloc. In schimb, sunt antreprenor. Deci, cand am auzit vorbindu-se de bitcoin, mi-am spus: sa mergem!", a lansat Didi.

Taihuttu si familia lui au adoptat un stil de viata total diferit de cel pe care-l aveau inainte. Vila lor luxoasa de 200 metri patrati a fost inlocuita cu o rulota de camping. Asa vor trai pana in 2020. Pana atunci, Taihuttu spera ca bitcoin si blockchain sa faca parte integranta din cotidian.

×
Subiecte în articol: olandez bitcoin moneda virtuala