x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Descoperire inedită în medicină: ochii căprui pot fi transformaţi definitiv în ochi albaştri (VIDEO)

Descoperire inedită în medicină: ochii căprui pot fi transformaţi definitiv în ochi albaştri (VIDEO)

02 Noi 2011   •   11:10
Descoperire inedită în medicină: ochii căprui pot fi transformaţi definitiv în ochi albaştri (VIDEO)

Pentru cei care au ochii caprui si isi doresc ochi albastri, acum exista posibilitatea de a schimba culoarea. Doctorul Gregg Homer, din Laguna Beach, sustine ca poate transforma cu ajutorul tehnologiei cu laser culoarea ochilor definitiv, din caprui in albastrii, fara a deteriora privirea, informeaza orlandosentinel.com.

Doctorul lucreaza la aceasta tehnologie de zece ani. Gregg Homer spune ca este posibil acest lucru pentru ca persoanele cu ochii caprui au de fapt ochi albastri sub stratul de pigment maro.

"Folosim un laser, care este ajustat pe o anumita frecventa pentru a indeparta pigmentul de pe suprafata irisului", a declarat doctorul Homer. Procedura dureaza aproximativ 20 de secunde.

Cand energia laserului este absorbita de pigmentul maro al ochiului, Homer sustine ca tesutul pigmentului se modifica si apoi organismul elimina tesutul alterat, culoarea ochilor schimbandu-se de la maro la albastru, in decurs de 2-3 saptamani. Tesutul maro nu se mai regenereaza. Potrivit doctorului, testele efectuate nu au aratat niciun semn ca tesutul s-ar deteriora.

Totusi, medicul mai are nevoie de un an pentru a definitiva procedura.

Cercetatorii cred ca aceasta inovatie va fi disponibila in afara SUA in 18 luni, iar in Statele Unite in trei ani. Pretul acestei schimbari ar ajunge la 5.000 de dolari.

Gregg Homer a spus ca sute de persoane interesate de aceasta procedura i-au trimis e-mailuri.

"Ochii sunt fereastra sufletului", spune Homer. "Ochii albastri nu sunt opaci, poti sa vezi in profunzime, ochii caprui sunt foarte opaci. Cred ca ideea conform careia ochii reprezinta ferestrele sufletului are un inteles profund", a adaugat doctorul Gregg Homer.

 
Mai multe amanunte pe www.3dots.ro

×