x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Doi cilindri de metal au căzut din cer într-o zonă minieră din Myanmar

Doi cilindri de metal au căzut din cer într-o zonă minieră din Myanmar

11 Noi 2016   •   19:20
Doi cilindri de metal au căzut din cer într-o zonă minieră din Myanmar

Doi cilindri din metal proveniţi de la un aparat neidentificat au căzut într-o zonă minieră din nordul Myanmarului, potrivit presei locale citate de EFE. Este posibil ca aceştia să provină de la un avion sau un satelit chinez. 

Primul cilindru, cu diametrul de un metru şi lungimea de 4, a căzut într-o mină de jad din apropierea districtului Hpakant din statul Kachin, potrivit membrilor forţelor armate citaţi vineri de ziarul Global New Light of Myanmar. 

Localnicii au declarat că au auzit un zgomot puternic înainte de a găsi cilindrul, ceea pare să facă parte din sistemul propulsor al unui avion sau rachete. 

Ceva mai târziu, un alt cilindru mai mic şi având înscrise litere chinezeşti a căzut pe acoperişul unei case din Aungbarle, un sat din apropiere de Hpakant, fără să provoace victime. 

Autorităţile studiază dacă aceste obiecte au legătură cu recenta lansare de către China a unui satelit sau cu vreun avion. 

Hpakant este o regiune care deţine una dintre cele mai mari zăcăminte de jad din lume, în apropiere de locul în care armata birmaneză luptă din 2011 împotriva gherilei etnicilor minoritari Kachin. AGERPRES

×