x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Fizicienii au DESCOPERIT UNDELE GRAVITAŢIONALE, fenomen celest prezis de Albert Einstein

Fizicienii au DESCOPERIT UNDELE GRAVITAŢIONALE, fenomen celest prezis de Albert Einstein

11 Feb 2016   •   18:56
Fizicienii au DESCOPERIT UNDELE GRAVITAŢIONALE, fenomen celest prezis de Albert Einstein

Celebrul fizician britanic Stephen Hawking a afirmat miercuri că detectarea undelor gravitaţionale - ultima dintre predicţiile făcute de Albert Einstein în Teoria Relativităţii Generale care nu fusese dovedită practic - deschide calea ''unei noi forme de a privi Universul'', transmite EFE.

''Capacitatea de a le detecta (undele gravitaţionale) poate revoluţiona astronomia'', a declarat pentru BBC savantul de 74 de ani, expert în problemele legate de găurile negre.

El a făcut aceste aprecieri imediat după ce, într-o conferinţă de presă organizată la Washington, s-a anunţat că undele gravitaţionale au fost observate pentru prima oară direct de către oamenii de ştiinţă în cadrul experimentului LIGO (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory).

Depistarea acestor unde, semnalele lăsate de marile cataclisme din Univers, constituie ''prima dovadă a unui sistem binar de găuri negre şi prima observaţie a unor găuri negre în fuziune'', a explicat Stephen Hawkin.

''În afară de faptul că se confirmă Teoria Relativităţii Generale, putem spera să vedem găurile negre de-a lungul istoriei Universului. Am putea vedea chiar şi vestigiile Universului primordial, în timpul Big Bang-ului'' graţie undelor gravitaţionale, a estimat marele cosmolog. AGERPRES

×