x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Fosila unei specii de dinozaur necunoscută până acum, la un pas de a fi dinamitată, după 72 de milioane de ani

Fosila unei specii de dinozaur necunoscută până acum, la un pas de a fi dinamitată, după 72 de milioane de ani

11 Noi 2016   •   10:39
Fosila unei specii de dinozaur necunoscută până acum, la un pas de a fi dinamitată, după 72 de milioane de ani

O specie de dinozaur necunoscută până în prezent a fost identificată recent după analizarea unei fosile descoperită, în stare surprinzător de bună, în China. Rămăşiţele au fost găsite de o echipă de muncitori şi au fost la un pas de a fi aruncate în aer cu dinamită, în timpul lucrărilor, informează BBC. 

Dinozaurul a fost denumit Tongtianlong limosus, ceea ce înseamnă ''dragon noroios pe drumul spre Rai''. 

Rămăşiţele lasă să se observe un dinozaur asemănător cu o pasăre care îşi întindea capul cu cioc şi aripile acoperite cu pene la momentul în care a fost acoperit cu noroi, în urmă cu 72 de milioane de ani. 

''A fost găsit pe un şantier, de către muncitori, când dinamitau, aşa că au fost pe cale să-l arunce în aer'', a declarat dr. Stephen Brusatte, paleontolog la Universitatea din Edinburgh. ''Am fost cât pe ce să nu aflăm despre acest dinozaur'', a completat acesta. 

Paleontologul a mărturisit că au fost ''câteva mici bucăţi din fosilă care au fost cu adevărat aruncate în aer, dar ţinând cont de circumstanţele descoperirii, fosila este remarcabil de completă''. 

Rămăşiţele dinozaurului indică faptul că acesta avea ''mărimea unei oi'', după cum a mai spus Brusatte care a adăugat că acesta făcea parte dintre ''dinozaurii numiţi oviraptorozauri''. 

''A fost, de fapt, ultimul grup de dinozauri care au înflorit înainte ca asteroidul să lovească'', a mai spus specialistul care a adăugat că fosila este specială pentru că dinozaurul Tongtianlong este un strămoş aş păsărilor de astăzi. 

Fosilele au fost descoperite în zona formaţiunii Nanxiong din provincia Jiangxi, situată în sudul Chinei. 

Informaţiile legate de această descoperire au fost publicate în jurnalul ''Nature Scientific Reports''. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Tongtianlong limosus fosila dinozaur