x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Internet - Cu Google, pe Marte

Internet - Cu Google, pe Marte

de Cristian Ionita    |    19 Mar 2006   •   00:00
Internet - Cu Google, pe Marte

Planeta Rosie a incitat intotdeauna atat lumea stiintei, cat si lumea filmului. Acum domina cu succes internetul, generand idei si ispitind fantezia celor ce navigheaza pe site-uri sau "se ocupa" de ele.
Dupa ce au inregistrat un succes fulminant cu serviciul Google Maps, creatorii celui mai puternic motor de cautare de pe Terra s-au gandit ca e timpul sa se mute si pe o alta planeta.

Din moment ce NASA a trimis doua vehicule pe Marte, de ce nu ar crea si Google o harta interactiva a planetei cu pricina. Asa a aparut serviciul Google Mars, disponibil oricui gratuit pe internet la adresa www.google.com/mars. "Aici, pe Pamant, am fost fascinati multa vreme de planeta Marte. De la schitele lui Percival Lowell’s si pana la nenumaratele carti sau filme pe aceasta tema, am petrecut mii de ani studiind si visand la cel mai apropiat vecin din sistemul nostru solar", a declarat la lansare Chikai Ohazama, unul din membrii echipei Google Earth. Noul serviciu a fost lansat in colaborare cu NASA si Universitatea americana Arizona.

Din partea NASA a participat la proiect Noel Gorelick, iar din partea Arizona University - Michael Weiss. Echipa a combinat tehnologia Google Maps cu cele mai detaliate harti stiintifice ale planetei rosii.

Sunt disponibile o harta colorata in functie de altitudinea reliefului, una alb-negru si una in infrarosu. Unii oamenii de stiinta intentioneaza sa colaboreze cu inventiva echipa, in vederea realizarii si a altor harti. Speranta lor secreta este ca vor fi mai interesante decat cele dedicate Planetei Rosii.

×
Subiecte în articol: google stiinta si tehnica