x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă NASA stie data primei intalniri cu extraterestrii!

NASA stie data primei intalniri cu extraterestrii!

16 Noi 2017   •   19:50
NASA stie data primei intalniri cu extraterestrii!

Ufologii nu sunt singurii care viseaza sa intalneasca alte civilizatii din Univers. Reputati oameni de stiinta de la NASA nutresc, la randul lor, aceeasi dorinta si prezic chiar data primului lor contact adevarat cu extraterestrii.

 

In pofida miilor de inregistrari video care "atesta" existenta micilor omuleti verzi si a "farfuriilor zburatoare", oamenii de stiinta atrag mereu atentia ca este nevoie de inca putina rabdare inainte de a-i vedea cu ochi proprii cu cine seamana cu adevarat extraterestrii.

"Inainte de a porni in cautarea vietii, vom incerca sa determinam tipul planetelor care ar putea dispune de o clima propice vietii", a explicat Anthony del Genio, de la Institutul Goddard pentru studii spatiale (GISS), intr-un articol al NASA, unde cercetatorii raspund la intrebarile utilizatorilor Reddit.

In opinia expertului, viata extraterestra ar putea fi diferita de cea de pe Pamant, dar, pentru inceput ar fi mai simplu de cautat ceva similar organismelor terestre.

Printre altele, extraterestrii s-ar putea ascude de ochii curiosilor pe Europa, un satelit al planetei Jupiter, sau pe Encelade, satelitul lui Saturn, ambii intrunind conditiile pentru a detine apa.

"Cred ca peste 20 de ani vor putea gasi un reprezentant al vietii extraterestre", a adaugat omul de stiinta, precizand ca natura nu l-a inzestrat cu darul de a "prezice cu exactitate viitorul".

×