x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă NASA vrea să apeleze la companii private pentru a administra Staţia Spaţială Internaţională

NASA vrea să apeleze la companii private pentru a administra Staţia Spaţială Internaţională

05 Iun 2018   •   22:00
NASA vrea să apeleze la companii private pentru a administra Staţia Spaţială Internaţională

NASA a demarat discuţii cu mai multe companii private pentru a administra activităţile zilnice de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) în anii următori, a dezvăluit Jim Bridenstine, administratorul agenţiei spaţiale americane, informează AFP marţi.

"Ne aflăm acum într-un stadiu în care există oameni din afara NASA care pot să asigure gestionarea comercială a Staţiei Spaţiale Internaţionale", a declarat oficialul american pentru cotidianul The Washington Post. Jim Bridenstine a preluat conducerea NASA pe 23 aprilie 2018.

"Am avut discuţii cu numeroase companii majore, care ar fi dispuse să se implice prin intermediul unui consorţiu", a adăugat el, fără să precizeze însă numele acelor firme.

Casa Albă a anunţat la începutul acestui an că intenţionează să oprească până în 2025 finanţarea directă a ISS, un avanpost orbital construit în strânsă colaborare cu Rusia, 12 ţări europene, Marea Britanie, Japonia şi Canada.

Statele Unite investesc între 3 miliarde şi 4 miliarde de dolari pe an în funcţionarea ISS, al cărei cost de asamblare a fost de 100 de miliarde de dolari şi care este locuită permanent de echipaje de astronauţi începând din anul 2000.AGERPRES

×
Subiecte în articol: nasa statia spatiala internationala