x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă News

News

12 Oct 2007   •   00:00

O firmă japoneză producătoare de telefoane mobile a lansat un nou model "fitness", care vă poate ajuta să rămăneţi sănătos şi să evitaţi o respiraţie urăt mirositoare.

"TELEFONUL-DOCTOR". Dacă sunteţi ingrijorat că nu aţi făcut suficientă mişcare sau că aţi măncat prea mult usturoi, o firmă japoneză producătoare de telefoane mobile a lansat un nou model "fitness", care vă poate ajuta să rămăneţi sănătos şi să evitaţi o respiraţie urăt mirositoare. Aparatul, dotat cu numeroase dispozitive, poate măsura pulsul, numărul paşilor făcuţi intr-o zi, afişează temperatura corporală şi oferă indicaţii medicale dacă posesorul ii furnizează date elementare, precum sexul, vărsta sau greutatea. Cănd persoana respectivă expiră in direcţia telefonului mobil, acesta ii poate indica dacă e cazul să se spele pe dinţi sau să consume măcar o tabletă de gumă de mestecat pentru a-şi reimprospăta mirosul cavităţii bucale. Noul model e destinat, in primul rănd, oamenilor de afaceri trecuţi de 40 de ani supraponderali, precum şi femeilor tinere aflate la cură de slăbire.

URANGUTANII PREFERĂ... BLONDELE. Urangutanul Sibu şi-a uimit ingrijitorii de la Parcul pentru Primate Apenhul, Danemarca, prin refuzul constant de a se imperechea cu femele din specia sa. Paradoxal insă, Sibu a manifestat un interes deosebit pentru... femei blonde şi tatuate. In urmă cu doi ani, cănd Sibu a ajuns in Parc, specialiştii credeau că el era masculul capabil să procreeze. Ulterior insă, el a dovedit că femelele-urangutan "nu erau pe gustul său". In schimb, Sibu "flirta" cu ingrijitoarele sale, mai ales cu cele blonde. "Atracţia" respectivă nu reprezintă o reacţie neobişnuită in cazul urangutanilor, dar Sibu are o pasiune deosebită pentru tatuaje, astfel incăt una dintre ingrijitoare, tatuată pe tot corpul, "i-a sucit minţile". Danezii nu vor să renunţe la urangutan, dar, dacă va manifesta aceeaşi atitudine, el va trebui să se intoarcă la Chester, Anglia, unde se "indrăgostise" de o femelă urangutan. (R.P.)

×
Subiecte în articol: mistere ştiinţă