x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă O leoaică din SUA devenită celebră după ce i-a crescut coamă a decedat

O leoaică din SUA devenită celebră după ce i-a crescut coamă a decedat

06 Apr 2018   •   20:40
 O leoaică din SUA devenită celebră după ce i-a crescut coamă a decedat

 O femelă de leu african devenită celebră pentru coama care a început să-i crească în mod neobişnuit, a decedat la grădina zoologică din Statele Unite unde trăia, conform unui anunţ făcut joi de Zoo Oklahoma City, citat de AFP. 

În mod normal, numai masculii de leu dezvoltă coamă, în jurul vârstei de un an. Însă, lui Bridget, leoaica de la Zoo Oklahoma, a început brusc să îi crească o coamă anul trecut, când avea 18 ani, ceea ce i-a uimit pe angajaţii grădinii zoologice. 

Fenomenul neobişnuit a fost făcut public în luna februarie a acestui an şi a ajuns în media din toată lumea, din Japonia până în Canada. 

O lună mai târziu, misterul a fost dezlegat. Analizele de sânge au demonstrat că leoaica dezvoltase o tumoare benignă la glanda suprarenală, care a avut ca efect eliberarea în sânge a unei cantităţi mari de hormoni, fapt ce a dus la creşterea coamei. 

În ciuda diagnosticului, leoaica a continuat să aibă o stare bună de sănătate şi nu a părut deranjată de creşterea bruscă a blănii în jurul gâtului. 

Însă, la începutul acestei săptămâni, Bridget a devenit letargică, iar testele au indicat un exces de lichid în jurul inimii, "un semn de insuficienţă cardiacă sau de infecţie", după cum a explicat grădina zoologică într-un comunicat. 

"Ţinând cont de vârsta sa înaintată şi de severitatea stării sale, medicul veterinar şi îngrijitorii au luat dificila decizie de a o eutanasia pe Bridget fără cruzime", se indică în document. 

Vârsta femelei de leu african a depăşit speranţa de viaţă obişnuită pentru specia ei, care este de 17 ani, potrivit grădinii zoologice, care a adăugat că urmează să fie efectuată o autopsie. 

Conform organizaţiei pentru protecţia mediului WWF, în sălbăticie mai trăiesc doar 20.000 de exemplare de leu african.AGERPRES

×