x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă O particica din planeta Marte se muta in Dubai!

O particica din planeta Marte se muta in Dubai!

17 Noi 2017   •   10:34
O particica din planeta Marte se muta in Dubai!

Proiectul Mars Scientific City din Dubai, unde vor fi simulate conditiile de viata de pe Planeta rosie, va fi finalizat peste doi ani si jumatate, a anuntat reprezentantul agentiei spatiale a Emiratelor Arabe Unite, Mohammed Nasser al-Ahbabi.

 

Intervievat de publicatia Khaleej Times, oficialul a precizat ca "orasul martian" se va intinde pe o suprafata de 170 de metri patrati, va fi compus din mai multe cupole ridicate in desert, care vor adaposti locuinte si spatii verzi. Totul va costa aproximativ 136 milioane de dolari.

Interlocutorul ziarului mentionat mai sus a adaugat, de asemenea, ca bugetul si locul unde va fi realizat proiectul au fost deja stabilite, lucrarile urmand sa fie finalizate "peste 30 de luni". Pentru constructii vor fi utilizate tehnologii inovatoare.

Printre altele, va fi creat un laborator care se va ocupa de studierea produselor alimentare, a energiei si a apei, dar si un altul unde vor fi testate diferite culturi agricole. In plus, "orasul" va dispune de un muzeu si de centre stiintifice.

De toate astea se va ocupa o echipa impresionanta de specilisti din intreaga lume, de la oameni de stiinta si ingineri, la cercetatori in diferite domenii de activitate. Misiunea lor va fi sa studieze, pe Terra, viata pe Marte.

×