x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă O statueta veche de 23.000 de ani, descoperită în Rusia

O statueta veche de 23.000 de ani, descoperită în Rusia

18 Apr 2017   •   21:10
O statueta veche de 23.000 de ani, descoperită în Rusia

O statuetă cu o vechime de 23.000 de ani, reprezentând o "Venus" paleolitică, a fost descoperită în regiunea Bryansk din Rusia, informează Daily Mail. 

Statueta, sculptată dintr-un colţ de mamut, înfăţişează o femeie preistorică "fantastic de delicată", potrivit şefului echipei de cercetători care a făcut descoperirea. 

"Această statuetă ne înfăţişează o femeie destul de corpolentă, care pare însă fantastic de delicată, probabil datorită picioarelor lungi şi subţiri", a declarat entuziasmat Konstantin Gavrilov, de la Departamentul pentru Epoca de Piatră din cadrul Institutului de Arheologie din Moscova, potrivit căruia statueta aminteşte de personajul Danae, din mitologia greacă, aşa cum a fost reprezentatî aceasta de Rembrandt. 

Statueta pare să fie expresia unui "cult al fertilităţii", a precizat Gavrilov, indicând însă apoi că acest lucru este imposibil de vreme ce ea precede existenţa agriculturii. 

"Venus" este realizată din colţ de mamut şi înfăţişează "o femeie grasă, poate însărcinată, cu sâni şi şolduri proeminente" a completat cercetătorul. 

Statueta a fost descoperită printre mai multe oase de mamut şi bizon în situl arheologic Khotylyovo-2.AGERPRES

×