x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Oamenii de stiinta sunt speriati de ceea ce ar putea urma!

Oamenii de stiinta sunt speriati de ceea ce ar putea urma!

02 Feb 2018   •   08:06
Oamenii de stiinta sunt speriati de ceea ce ar putea urma!

Oamenii de stiinta anunta o posibila rasturnare a polilor magnetici ai Pamantului, vorbind cu ingrijorare despre dezastrele declansate de acest fenomen, scrie Daily Mail.

 

Geofizicianul american Daniel Baker, de la Universitatea Colorado, si-a expus teoria intr-un articol publicat in Undark Magazine. In opinia lui, in ultimi 200 de ani, campul magnetis al planetei noastre a slabit cu 15%, ceea ce ar putea indica o apropiata inversare geomagnetica.

La randul sau, geofizicianul Richard Holme, de la Universitatea Liverpool, a declarat ca acest fenomen de inversare a polilor provoaca puternice devieri de functionare a sistemelor electrice din intreaga lume.

Potrivit oamenilor de stiinta, inversarea polilor Pamantului dureaza cateva mii de ani si conduce la o slabire drastica, dar de scurta durata, a campului magnetic al Terrei. Ca atare, radiatiile cosmice, daunatoare organismelor vii, ating suprafata planetei. O serie de cercetatori sunt de parere ca aceasta inversiune are un caracter intamplator, nu periodic.

 

 

×