x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Paietele, o amenintare pentru planeta noastra!

Paietele, o amenintare pentru planeta noastra!

29 Noi 2017   •   18:13
Paietele, o amenintare pentru planeta noastra!

Greu de crezut, dar existenta noastra ar putea fi amenintata de .... paiete! Potrivit Vallet news live, oamenii de stiinta cer chiar interzicerea acestor ornamente mici si stralucitoare.

 

Ecologistii sustin ca micile paiete colante polueaza planeta si dauneaza mediului inconjurator, in special oceanele. "Cred ca trebuie interzise paietele, pentru ca este vorba despre microplastic", a declarat doctorul Trisia Farrelly, de la Universitatea Massey, Noua Zeelanda.

Microplasticul consta in particule de plastic cu o lungime de sub cinci milimetri. Microparticulele stralucitoare atrag animalele care mananca obiectele periculoase pentru sanatatea lor. Cercetatorul Richard Thompson, profesor de biologie marina, a aratat ca in Marea Britanie particule de plastic se gasesc intr-unul din trei pesti consumati pe teritoriul tarii.

"Am fost contrariat cand am gasit la fiica mea un fel de dus continand paiete. Ceea ce inseamna ca ele vor ajunge in canalizare si, de acolo, in marile lumii", spune Thompson, care a introdus termenul de "microplastic" in 2004.

Marea Britanie ar urma sa interzica produsele care contin paiete in 2018. Masura care este deja in vigoare in gradinitele pentru copii.

×