x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Pierderea averii te aduce mai aproape de moarte!

Pierderea averii te aduce mai aproape de moarte!

11 Apr 2018   •   18:14
Pierderea averii te aduce mai aproape de moarte!

Oamenii de stiinta americani au stabilit ca a pierde, la maturitate, o buna parte din banii economisiti, din avere, are o puternica influenta negativa asupra sanatatii si sporeste riscul unui deces prematur. O situatie similara se inregistreaza si in cazul persoanelor cu venituri mici.

 

Un grup de specialisti din Ilinois, condusi de profesorul Carlos Mendez de Leona au analizat datele unor studii efectuate in anii 2007-2010, o perioada de crize majore in economia lumii.

Expertii erau interesati de evolutia starii de sanatate a oamenilor pe fondul deteriorarii conjuncturii economice si, implicit, sociale.

S-a stabilit, astel, ca pierderea a peste 70% din banii stransi de-a lungul anilor, din veniturile realizate din afaceri, nu numai ca are repercusiuni nedorite asupra starii de sanatate, dar creste cu 50% riscul unui deces prematur, in urmatorii 20 de ani.

Oamenii de stiinta au pus acest lucru pe seama stresului si a accesului limitat la medicina de calitate.

Acelasi lucru se intampla si cu oamenii care nu au avut niciodata un ban pus deoparte. Cu toate acestea, dupa seria de crize, riscul ca ei sa moara in urmatorii zece ani a sporit cu peste 65%.

×