x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Praful lunar a modificat ADN-ul omului!

Praful lunar a modificat ADN-ul omului!

09 Mai 2018   •   14:59
Praful lunar a modificat ADN-ul omului!

In urma rezultatelor unor ultime studii, oamenii de stiinta trag un semnal de alarma in legatura cu pericolul colonizarii satelitului natural al Pamantului, subliniind ca praful lunar este distrugator pentru om. In timpul unui experiment, el a distrus celulele vii si a modificat ADN-ul uman.

 

Inca din perioada misinilor Apollo, astronautii au acuzat, dupa revenirea la bordul navei, probleme de sanatate, in special o respiratie greoaie fara un motiv anume sau vedere incetosata. S-a dovedit ca o cauza a existat, totusi: praful lunar.

Ultime studii elaborate in acest sens au aratat ca particulele lui extrem de fine pot avea efecte negative considerabile asupra celulelor vii ale omului.

Stratul superior al planetei este acoperit de un strat de sol uscat, incarcat electric si foarte fin dupa ce a fost militarde de ani bombardate de asteroizi si meteorizi.

In cadrul experimentului, praful lunar a fost pus alaturi de celule vii, pe care insa le-a distrus, modificand componenta ADN. In opinia specialistilor, acest lucru poate fi primul semnal ca o colonizare a Lunii va avea efecte dintre cele mai negative asupra starii de sanatate a astronautilor, dar nu vor exista masuri suficiente de protectie. 

 

×