x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Septembrie 2014, cea mai caldă lună înregistrată pe Pământ din 1880 și până acum

Septembrie 2014, cea mai caldă lună înregistrată pe Pământ din 1880 și până acum

21 Oct 2014   •   08:57
Septembrie 2014, cea mai caldă lună înregistrată pe Pământ din 1880 și până acum
Septembrie 2014 a fost cea mai caldă lună septembrie înregistrată în lume, la suprafața pământului și oceanelor, de când a început măsurarea temperaturilor, în 1880, a anunțat luni Agenția americană pentru oceane și atmosferă (NOAA), potrivit AFP.

A fost, de asemenea, a 38-a lună septembrie consecutivă în cursul căreia temperatura globală terestră s-a situat deasupra mediei secolului al XX-lea, a precizat NOAA.

Luna trecută, temperatura medie la suprafața oceanelor și a pământului s-a stabilit la 15,72 grade Celsius, cu 0,72 grade peste media secolului al XX-lea (15 grade).

În 2014, mai, iunie, august și septembrie au fost cele mai calde luni înregistrate vreodată.

Cu excepția lunii februarie, toate celelalte luni s-au numărat printre primele patru cele mai calde înregistrate vreodată pentru fiecare dintre ele, potrivit NOAA.

Recordurile de căldură s-au înregistrat în special în nordul Africii de Vest, regiunile litoralului din sud-estul Americii Latine, sud-vestul Australiei, regiuni din Orientul Mijlociu și câteva regiuni din Asia de Sud-Est.

La suprafața oceanelor, temperatura globală din septembrie 2014 a depășit cu 0,66 grade media secolului al XX-lea, care era de 16,2 grade.

A fost vorba și despre 'cea mai înaltă temperatură înregistrată din 1880 încoace la suprafața oceanelor', a adăugat NOAA, afirmând că această creștere a temperaturilor a fost observată în cazul tuturor oceanelor.


×