x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Substanțele chimice din creier care te fac fericit. Află cum să le activezi

Substanțele chimice din creier care te fac fericit. Află cum să le activezi

22 Mai 2017   •   10:39
Substanțele chimice din creier care te fac fericit. Află cum să le activezi

Când ne întrebăm ce ne face fericiți, ne gândim adesea la circumstanțele, posesiunile sau oamenii din viața noastră.


În realitate, fericirea este în mare măsură o experiență chimică. Patru principale neurochimicale, hormoni și neurotransmițători, generate în creier, sunt fundamental responsabile pentru crearea senzațiilor și emoțiilor pe care le asociem cu fericirea.

Creierul comunică cu el însăși, prin trimiterea informațiilor chimice de la un neuron sau celulă nervoasă la altă.

Chimia creierului este sumă tuturor mesajelor chimice care au loc, ceea ce îi permite să își îndeplinească funcțiile sale de zi cu zi, cum ar fi generarea de mișcare, vorbire, gândire, de ascultare, care reglementează sistemele corpului, etc.

Sub fiecare gând, vis sau acțiune se află un remarcabil "dans" chimic.

Molecule numite neurotransmițători sunt în flux constant de-a lungul creierului. Creierul uman posedă miliarde de neuroni, care orchestrează modul în care ne simțim, acționăm și reacționăm.

Celulele speciale numite neuroni sunt responsabile pentru transportul de informații prin creier. Pentru aceste informații sunt folosite substanțe chimice numite neurotransmițători, care sunt eliberați de la un neuron și primiți de un altul, folosind

receptori-pentru a recunoaște neurotransmițătorul și a transmite informațiile la corpul celulei. (PM)

Când ne întrebăm ce ne face fericiți, în gând ne vin circumstanțe, posesiuni sau oamenii pe care îi iubim. În realitate, fericirea este o experiență chimică. Patru mari neurochimicale, hormoni și neurotransmițători sunt responsabili de crearea senzațiilor și emoțiilor pe care le asociem cu fericirea.

Asta inseamna ca atunci cand circumstantele, posesiunile sau oamenii pe care ii iubim nu sunt asa cum ne-am dori noi sa fie exista modalitati simple prin care sa ne imbunatatim nivelul substantelor chimice din creier responsabile cu fericirea si sa ne schimbam starea de spirit.

Iata ce poti face pentru a activa substantele chimice din creier care te fac fericit.

1. Endorfinele

..................

Citeste continuarea AICI

×