x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Topul celor mai căutate universităţi

Topul celor mai căutate universităţi

22 Iul 2014   •   15:32
Topul celor mai căutate universităţi

Perioada de înscriere pentru susţinerea examenului de admitere s-a încheiat pentru majoritatea universităţilor din ţară. Printre cele mai căutate facultăți din România se află cele de Medicină, fie că sunt din București, Iași, Târgu-Mureș sau Cluj-Napoca.

ESEU MOTIVAŢIONAL, probă eliminatorie de anul acesta în unele facultăţi

O concurență record se înregistrează la specializare Limbi Moderne Aplicate, din cadrul Universității București, unde 85 de candidați se bat pentru un loc.

Medicina este la mare căutare printre absolvenții de anul acesta, dar și pentru cei din anii trecuți, care dau acum examen de admitere la facultate.

Citeşte şi Tot ce trebuie să ştii despre admiterea în cele mai mari universităţi din ţară

La UMF Iași s-au înscris, în total, peste 1900 de candidați, printre care şi 29 de olimpici, dar și 40 de absolvenți care au luat 10 la bacalaureat. Medaliații la olimpiade devin studenți ai UMF fără a mai susține examen de admitere. Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, deși bucuros de afluxul mare de absolvenți care doresc să facă Medicina, admite că universitatea pe care o conduce produce medici calificați și supacalificați care intenționează să practice profesia în străinătate.

ADMITERE FACULTATE 2014. Decizia NEAŞTEPTATĂ a singurului băiat din Cluj cu zece la BACALAUREAT

Concurență mare și la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj. Peste 2.100 de candidaţi s-au înscris la examenul de admitere. Specializarea Tehnică Dentară, din cadrul Facultății de Medicină Dentară are cea mai mare concurență, de patru candidați pe un loc. La specializarea Asistenţă Medicală Generală s-au înscris 192 de candidaţi pe 97 de locuri, la Radiologie - Imagistică s-au înregistrat 95 de candidaţi pe 30 de locuri, iar la Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare, s-au înscris 144 de candidaţi pe 75 de locuri.

Descoperă ce alte universităţi sunt la mare căutare pe RomâniaTV.net.

×